Wij bieden ponyopfok aan voor C,D en E pony’s.

Bij ons ligt de nadruk op het welzijn van de opgroeiende pony’s met speciale aandacht voor ieder dier. We zijn meerdere keren per dag bij de pony’s te vinden, hierdoor kennen ze ons goed en wij de pony’s zo ook. Hierdoor is er goed toezicht op de dieren.

In het winterseizoen verblijven de jonge pony’s in een ruime, moderne groepsstallen. De groepshuisvesting stallen zijn licht en goed geventileerd.
Ze beschikken de gehele dag over onbeperkt (eigen gewonnen) ruwvoer. Daarnaast voeren we de jonge pony’s brok naar behoefte en komen ze dagelijks buiten in droge paddocks.

Het zomerseizoen loopt afhankelijk van het weer en voldoende gras vanaf mei t/m oktober. De paarden staan dan 24/7 buiten en krijgen hier (vitamine)brok bijgevoerd. Ook als de pony’s op de wei staan wordt  er elke dag gecontroleerd.

Wij werken samen met een rustige en vakkundige hoefsmid waarmee wij samen de stand van de voeten goed in de gaten zullen houden. Het wormbeleid wordt in overleg met een dierenarts afgestemd en ook worden alle pony’s volgens schema gevaccineerd tegen influenza/tetanus & rhino. Daarnaast voeren we regelmatig een mestonderzoek uit ter controle.
Pony’s kunnen bij ons in de opfok blijven t/m de zomer van het jaar dat de pony 2 jaar wordt. In overleg is het mogelijk om de pony langer bij ons te stallen in een individuele box. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Tarief 2024
De tarieven volgen


Voor 2024 zitten wij vol betreft aanmeldingen en is het helaas alleen nog mogelijk om op de wachtlijst te komen. Dit betekent dat we voorlopig geen plekken kunnen garanderen, dit is afhankelijk van het geslacht van de veulens die geboren gaan worden.

Mocht u interesse hebben of wilt u vrijblijvend een kijkje nemen op ons, dan bent u van harte welkom.

Eigenaren die hun pony bij ons brengen gaan automatisch akkoord met onze opfok overeenkomst. Deze zal ook getekend worden door beide partijen.

© Annie Damhof Photography